Pagina's

The Sunsets (1)In 2009 waren The Sunsets zonder twijfelde meest spraakmakende nieuwkomers in de Vlaamse showbizz. Met ruim 40,000 verkochte exemplaren van hun debuut-CD en 40 weken in de Ultratop charts overtreften ze ieders verwachting. Momenteel is er in Vlaanderens geen schlagerfestival of ambiance-feest meer, waar The Sunsets niet voor de ultieme partysfeer zorgen.
De voorbije maanden hebben Matthias Lensen Annelies Winten met producer Patrick Hamilton hard gewerkt aan een gloednieuwe CD vol heerlijke meezingers. Fiesta bevat een schat aan onsterfelijke feestnummers uit Vlaanders, Nederland en Duitsland.

Matthias en Annelies zijn twee extreem getalenteerde twintigers met een passie voor het accordeon. Laat ze dan nog eens de meest ambiancevolle Schlagers uit hun instrument blazen en u weet wat dat betekent, FEESTJE!! Toegegeven, jong en accordeon is een zeldzame combinatie, maar net het unieke ervan maakt dat het een concept is dat Vlaanderen stormenderhand heeft veroverd. Het kleine cafe aan de haven, Heb je even voor mij, Rosamunde, s'Nachts na tweeën en vele andere onvergetelijke meezingers werden in een fris en verrassend accordeonjasje gestoken en worden letterlijk nieuw leven ingeblazen door The Sunsets.
Annelies en Matthias maakten in 2009 hun zeer gesmaakte debuut tijdens het Schlagerfestival in Hasselt. Uiteraard mogen ze ook niet op de affiche van de 2010-editie van het Schlagerfestival ontbreken.

Matthias Lens (25 februari 1986) kreeg op 5-jarige leeftijd zijn eerste privé-lessen accordeon. Na korte passages in de Stedelijke Muziekacademie gaat hij op 16-jarige leeftijd naar de Kunsthumaniora als voorbereiding op het conservatorium.
In 2006 slaagt hij voor het ingangsexamen van het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. In dit zelfde jaar behaalde hij op de nationale Dexia wedstrijd, Axion Classics, een eerste prijs accordeon met 91%. Matthias speelt bij Guido's Orchestra onder leiding van dirigent Guido Dieteren, gewezen eerste violist bij André Rieu. Het orkest begeleidde onder meer Marco Borsato, Roel Van Velzen, Lucie Silvas, Helmut Lotti, Dana Winner, Liesbeth List, Danny de Munck en vele anderen. In de zomer van 2009 begeleidt Matthias als toetsenist Roel Vanderstukken op het Gent Beach Festival tijdens de Gentse Feesten. Ook Alides Hidding (The Time Bandits), Barbara Dex en Axl Peleman werkten reeds samen met Matthias.

Annelies Winten (23 augustus 1984) begon op 7-jarige leeftijd haar muzikale opleiding. In 1993 startte ze de opleiding accordeon. In 2002 studeert Annelies af aan het Humaniora Kindsheid Jesu te Hasselt met als hoofdinstrument accordeon. In september 2003 start ze haar opleiding accordeon aan het conservatorium te Antwerpen in de klas van Ludo Mariën, waar ook Matthias geen onbekende was. Vanaf 2005 is Annelies accordeoniste bij het tango-ensemble APUNTO.
In 2005 behaalde ze haar diploma HAFABRA-directie en sinds januari 2007 is Annelies dirigente van het accordeonorkest La Primavera uit Overpelt.
In 2006 besluit Annelies haar opleiding accordeon nog verder door te trekken naar het Fontys-Conservatorium te Tilburg. In augustus 2008 slaagt Annelies in Tilburgen ontvangt ze een professioneel bachelor diploma. Zij schrijft zich in september 2008 nog in aan het Conservatorium te Antwerpen voor een masteropleiding accordeon. Daar zit ze in haar laatste jaar en studeert ze in juni 2010 af. Naast accordeon is ze ook bezig met saxofoon, clarinet, piano en tuba.


Homepage