Pagina's

Matthias Lens (2)
Matthias Lens werd geboren op 25 februari 1986 te Turnhout. Op vijfjarige leeftijd krijgt hij zijn eerste privé-lessen accordeon bij Jos Eyckens. Na enkele jaren stapt Matthias over naar het officiële muziekonderwijs en dit aan de stedelijke muziekacademie van Turnhout. Vanaf deze periode wordt hij begeleid door Ludo Mariën.
Na korte passages in de stedelijke muziekacademie van Turnhout en Mol gaat Matthias op zestienjarige leeftijd naar dé Kunsthumaniora in Antwerpen als voorbereiding op het conservatorium.
In 2005 studeert hij af aan dé Kunsthumaniora en is hij tevens geslaagd voor het ingangsexamen op het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen.
In het najaar van ditzelfde jaar behaalt Matthias op de nationale Dexia-wedstrijd, Axion Classics, een eerste prijs accordeon met 90%.

In het voorjaar van 2006 werkt Matthias mee aan de theaterproductie “Mooz” met als regisseur Rik De Jonghe. Dit alles in samenwerking met De Werf en het Concertgebouw van Brugge.

Vanaf augustus 2006 speelt Matthias mee bij Guido’s Orchestra, een klassiek poporkest uit Nederland met als dirigent Guido Dieteren, gewezen eerste violist bij André Rieu.
Hiermee nam Matthias begin september 2007 een Dvd-Tv-special op die uitgebracht wordt in Nederland, Duitsland, België en Amerika. Met dit orkest begeleidde Matthias o.a. Marco Borsato, Roel van Velzen en Lucie Silvas. In december 2008 begeleidt Matthias met dit orkest Max Proms, een muziekevenement van Omroep Max, in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dit in samenwerking met enkele grote artiesten, o.a. Petula Clark, Anita Meyer, Ernst Daniel Smid, Marco Bakker, Tom Parker en New London Chorale.

Matthias Lens