Pagina's

Albert HennebelGouden plaat, meer dan 600 eigen nummers...

Albert Hennebel geboren te Reningelst, is een grote meneer in de accordeonwereld, hij was pas vijf jaar oud toen hij zijn eerste noten speelde op een diatonische accordeon. Later leerde hij muziek bij professor Albert Muylaert.

Albert Hennebel houdt van zijn instrument maar speelt daarnaast ook nog synthesizer. In zijn lange carrière heeft Albert al een 50-tal albums en 15 CD’s opgenomen. Met in 1979 als bekroning een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 25.000 albums in België.

En niet alleen op zijn accordeon heeft Albert Hennebel gouden vingers, hij componeert ook heel wat nummers, al zo’n 600-tal musette-composities. Dit kon ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij gaan.
Albert’s musette is bekend in België, Frankrijk en in Nederland maar hij speelde ook vijf keer in Amerika. De tv-zenders zijn voor hem ook geen onbekende.
Albert Hennebel is een graag geziene gast, zowel bij de RTBF in Chanson à la Carte, op FR3 in Sur un air d'Accordéon als in vele andere televisieprogrammas.

Op zijn muziek kunt u walsen, een charleston dansen of genieten tijdens het beluisteren van de prachtige polkas, want het orkest Albert Hennebel brengt u de typische Franse musette!

 Albert Hennebel Vedette Bal du Musette!