Pagina's

Mickaél VigneauMickaél Vigneau, geboren in 1983 begon op jonge leeftijd met accordeonspelen. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij lessen in muziektheorie en chromatische accordeon. Toen hij 14 jaar jong was, deed hij zijn entree bij het conservatorium in Bordeaux en in 2001 kwam hij terecht bij Frédéric Deschamps, de bekende leermeester en professor uit Frankrijk, die inmiddels al veel talent heeft opgeleid tot een volwaardige accordeonist. In 2004 werd Mickaél demonstrateur voor het merk Hohner in Frankrijk.

Sinds die tijd gaf hij concerten in bijna alle Europese landen en tussendoor deed hij ook veel televisie en radio optredens bij o.a. Michel Pruvot en Pascal Sevran.

Ook won Vigneau diverse prijzen. Tijdens het internationaal concours in Castelfidardo (2002) won hij de 1e prijs in de categorie Variété junior. Ook won hij in hetzelfde jaar de Tremplin in Frankrijk.
In 2003 behaalde hij de 1e prijs bij de Spédidam des Etoiles d`Or au Zénith in Parijs

In 2005 won hij de 1e prijs van de Trophée Michel Pruvot in de variété klasse,
het concours International de Pontarlier in Frankrijk en de
la Coupe Mondiale-Championnat de France.

Verder heeft Mickaél Vigneau met veel grote namen in de accordeonwereld gespeeld zoals André Verchuren, Yvette Horner, Bruno Lorenzoni, Eric Bouvelle, Maurice Larcange en 6-voudig wereldkampioen Jérôme Richard,